Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
julisia00 Nowy Uczestnik

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mieszkaniowy
|
Wysłany: Temat postu: Ogłoszenia z portalu |
|
|
Ładowanie ogłoszeń... |
|
Powrót do góry |
|
 |
bernna Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Pią Mar 06, 2015 12:47 pm Temat postu: |
|
|
Czosnek to lekarstwo na wiele dolegliwości, głównie dlatego, że posiada naturalne właściwości przeciwgrzybiczne i przeciwbakteryjne. Sprawdza się również w zwalczaniu paskudnej opryszczki. Kiedy tylko poczujemy pieczenie wokół ust, należy w obolałe miejsce przykładać przekrojony ząbek czosnku. Powinien być pełen soku, jak najświeższy, nie stary i wysuszony. Przykładany do ust jak najczęściej sprawi, że leczenie znacznie się skróci. Minusem jest oczywiście nieprzyjemny zapach, na który jesteśmy skazani. Jednak szybkie leczenie wynagrodzi nam wszelkie niedogodności. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sedujta Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 8:28 am Temat postu: |
|
|
By osłabić objawy opryszczki, musimy jak najszybciej zastosować preparaty przeciwwirusowe. Jeśli nie mamy pod ręką specjalnych środków, możemy kilkakrotnie posmarować chore miejsce umoczoną w wodzie tabletką polopiryny (działa przeciwzapalnie).
Pomagają także nakładane miejscowo kremy (np. Avirol, Hascovir, ViruMerz, Vratizolin, Zovirax), płyny do przemywania (np. Sonol) czy sztyfty do smarowania (np. Polvir). Trzeba je stosować co 2 godziny. Jeżeli dochodzi do bakteryjnego nadkażenia opryszczki, lekarz może przepisać maści z antybiotykami.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-zakazne/opryszczka-wargowa-objawy-leczenie-i-zapobieganie-nawrotom-opryszczki
Powiedz ile masz w portfelu spa w karpaczu my wybierzemy to co najlepsze dla Ciebie.
Ostatnio zmieniony przez sedujta dnia Wto Maj 05, 2015 12:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kalamar Ekspert

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 10:17 am Temat postu: |
|
|
Ważne jest to, żeby również wzmocnić organizm |
|
Powrót do góry |
|
 |
gabriela101 Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2015 11:52 pm Temat postu: |
|
|
Cebula ? na opryszczkę należy przyłożyć kawałek cebuli. Okład z cebuli powinien być często zmieniany, aby na zmianę na ustach działać zawsze świeżym sokiem z tego warzywa. Można także pokrojoną cebulę zasypać dwoma łyżkami cukru lub zalać miodem i odstawić do lodówki na noc. Rano przyłożyć do opryszczki okład z soku. Podobnie jak w przypadku czosnku, minusem jest nieprzyjemny zapach.
Na tanie zakupy to tylko do nas kolorowe tapety zapraszamy!
Ostatnio zmieniony przez gabriela101 dnia Pon Maj 25, 2015 3:05 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
dumnyzrodu Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Nie Mar 15, 2015 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Aloes
Aloes to gatunek kaktusa, który od wieków znany jest ze swoich leczniczych właściwości. Kiedyś rósł w doniczkach niemal w każdym domu. Dziś o niego trochę trudniej. A szkoda, bo przydaje się w wielu sytuacjach. Przede wszystkim sok z mięsistych liści aloesu ma działanie przeciwbakteryjne i odkażające. Stosowany jest często by przyspieszyć gojenie ran. Warto więc przykładać go w miejsce wykwitu. Można też przygotować tonik z aloesu. Wystarczy zmiksować jędrny liść aloesu ze szklanką wrzącej wody. Po godzinie miksturę przecedzamy przez gazę. Przemywamy nią kilka razy dziennie usta, na których pojawiła się opryszczka.
Mój blog http://partyshaker.blox.pl/html - koniecznie zajrzyj w wolnej chwili. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sowa Zaawansowany Uczestnik

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2015 5:49 am Temat postu: |
|
|
Z tym aloesem - jak najbardziej się zgadzam. Ma właściwości antybakteryjne, moja mama wszystkie podejrzane krotki na twarzy naciera sokiem z aloesu. Ja nie hoduję go w domu - jakoś nie mam ręki do kwiatów. Ale w internecie jest masa kosmetyków z dodatkiem aloesu, warto jakiś wypróbować. Ja na wszystkie problemy z cerą mam http://aloes-forever.eu/?7,galaretka-aloesowa-zel-aloe-vera - jak na razie działa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kompozycja Ekspert

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2015 2:22 pm Temat postu: |
|
|
W aptece są specjalne preparaty na opryszczkę. Popytaj farmaceutki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
klara28 Ekspert

|
Wysłany: Wto Sie 25, 2015 1:22 pm Temat postu: |
|
|
cebula i czosnek zdecydowanie dały najlepszy efekty! dzięki! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kompozycja Ekspert

|
Wysłany: Sro Sie 26, 2015 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Cebula i czosnek? Serio? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kangur Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Sro Sie 26, 2015 5:43 pm Temat postu: |
|
|
Na opryszczkę najlepsza jest melisa. _________________ sposobynapotencje.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
tubylec Specjalista

|
Wysłany: Sob Sie 29, 2015 11:39 am Temat postu: |
|
|
A macie jakieś sposoby na kłykciny kończyste? To podobno ten sam wirus? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Miro Ekspert

|
Wysłany: Nie Sie 30, 2015 8:16 pm Temat postu: |
|
|
Na kłykciny nie ma sposobu, trzeba iść do dermatologa i on juz ci zleci odpowiednią terapię. Nie ma sensu ryzykować, że będzie coś gorszego z nich. Na stronie Clinici Dermatologici z Gdańska, gdzie leczą takie schorzenia można przeczytać, że "Według szacunków, kłykciny kończyste występują u 1% aktywnej seksualnie populacji. Leczenie powinno być jednak wdrożone jak najszybciej. Do wyboru są różne metody terapeutyczne, które zależą od tego jak rozległe są kłykciny. Mimo tego żadna z metod nie jest całkowicie skuteczna, bo trudno pozbyć się samego wirusa. Leczyć należy jednak brodawki, które mogą przekształcić się w nowotwór. Nie wolno też dopuścić do tworzenia się blizn"
Nie przedstawia się to wiec zbyt różowo. WIęcej takich informacji znajdziecie pod adresem http://klykcinyhpv.pl/klykciny-konczyste-leczenie/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
takom Nowy Uczestnik

|
Wysłany: Pon Sie 31, 2015 11:24 pm Temat postu: |
|
|
Zovirax powinien być najskuteczniejszy |
|
Powrót do góry |
|
 |
noemi Ekspert

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2018 2:01 pm Temat postu: |
|
|
Ja jestem zdania, że warto udać się z takim problemem do lekarza. poszukaj sobie jakiegoś dobrego w necie. Mnie byli potrzebni jacyś endokrynolodzy w Warszawie . Znalazłam kilku i wybrałam jednego z nich, gdzie umówiłam się na wizytę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|